Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lefedettség

Az 5%-os lefedettség kifejezés az Epson EcoTank nyomtatók – és általában minden tintasugaras és lézernyomtatók – kapacitásának és tintafogyasztásának mérésére használt standard módszerre utal. Ez a mérték azt jelzi, hogy egy adott tintapatron vagy tintatartály hány oldal nyomtatására elegendő, ha minden oldal lefedettsége pontosan 5%.

 

A 5%-os lefedettség azt jelenti, hogy egy A4-es oldal területének csupán 5%-a van ténylegesen befedve tintával. Ez általában egy egyszerű szöveges dokumentumra vonatkozik, amely tartalmaz egy kis mennyiségű szöveget és esetleg néhány kisebb grafikát vagy logót, de nem tartalmaz nagy területeket befedő képeket vagy grafikákat. Ez a szabványosított mérési módszer lehetővé teszi a különböző nyomtatók és tintapatronok kapacitásának összehasonlítását.

Fontos megjegyezni, hogy a valós nyomtatási igények gyakran eltérnek az 5%-os lefedettségi szabványtól. Ha például teljes oldalas képeket, táblázatokat vagy prezentációkat nyomtat, a tényleges lefedettség – és így a tintafogyasztás – jóval magasabb lehet. Ezért a gyakorlatban a nyomtatók tényleges oldalkapacitása alacsonyabb lehet, mint az 5%-os lefedettség alapján számított érték.

Az Epson EcoTank nyomtatók esetében az 5%-os lefedettség szintén fontos referenciaérték, amelyet a gyártó a tintatartályok kapacitásának bemutatására használ. Az EcoTank nyomtatók egyik fő előnye, hogy nagy kapacitású tintatartályaik vannak, amelyek hosszabb ideig tartanak, mint a hagyományos tintapatronok, így csökkentve a pótlás szükségességét és a nyomtatási költségeket.

Nincs megjeleníthető termék.