Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pigment festékekről röviden

A nyomtatókban használt pigment a festék egy típusa, és az alapvető különbség a pigmentes és a vízbázisú festékek között a pigment típusa és annak alkalmazási módja.

A pigmentek szilárd színanyagok, amelyek általában finom porok formájában előfordulnak. Ezek a színanyagok keverednek egy folyékony közeggel, például vízzel vagy oldószerekkel, hogy festék képződjön. A pigmentes tintákat különféle alkalmazásokban használják, köztük a tintasugaras nyomtatókban.

A pigmentes tintákat általában tartósabbnak tekintik, mint a vízbázisú festékeket. Ezek azok a tinták, amelyeket gyakran használnak dokumentumok és fényképek nyomtatására. Noha a pigmentes tintákban a pigmentek szilárd színanyagok, azoknak a részecskéi szükség esetén elszíneződnek a nyomtatott anyagon, és nem oldódnak bele a papírrostokba, mint például a vízbázisú festékek esetében.

A pigmentes tinták előnyei közé tartozik a vízállóság, a fényállóság és az idővel való kevésbé észrevehető színváltozás. Ezenkívül a dokumentumokat pigmentes tintákkal nyomtatva általában hosszú távon jobb minőségűnek és tartósabbnak találják. Ezért gyakran használják professzionális nyomtatási alkalmazásokban és fotónyomtatókban is.

Fontos megjegyezni, hogy a nyomtató típusa és a használt tintapatronok jellemzői nagyban befolyásolhatják a nyomtatott anyag minőségét és tulajdonságait. Az egyes nyomtatómodellek és gyártók eltérő technológiákat és tintákat alkalmazhatnak.

Rendezés:
Nézet: