Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyomtatófej tisztítás

Aki tintasugaras nyomtatóval rendelkezik már biztos találkozott azzal a helyzettel, hogy a nyomtatás minősége nem jó, elmosodott vagy egy-két szín kihagy. Ilyen helyzetben elsőre mindenki minket hív, hogy oldjuk meg a problémát!

Ebben a blogban szeretnék tanácsot adni, hogy mit tehetünk, ami nagy valószínűséggel javítani fog a nyomtatási minőségen.

1. Nyomtató csíkozva/ maszatolva nyomtat: 

Ezen probléma megoldására nagy valószínűséggel a nyomtatófej tisztítása a megoldás. Használati útmutató alapján egyszerűen elvégezhető.

Mint a képen is látható karbantartási menüpontban több javítási, karbantartási, tisztítási megoldás létezik. Mi jelen esetben a fokozott tisztítást végeztük el aminek a végén a nyomtatási kép tökéletes lett.

A patron csere során mindig figyeljünk, hogy a patronon lévő chipet ne karcoljuk meg, ne szakítsuk le, ne törjük le. Amennyiben a patronon van egy szalag amire a PULL - húzd le felírat található akkor azt szedjük le. Ezen védőfólia alatt található a levegőztető nyílás, itt áramlik be a kifolyó tinta helyére a levegő, amennyiben ezt nem szedjük le úgy vákuum lesz ami nem engedi a tinta kifolyását és nem lesz megfelelő a nyomtatás.

A fenti tintasugaras utángyártott patronokat nálunk is megtalálod, Canon Pixma PGI570XL fekete, Canon Pixma CLI-571xl fekete, Canon Pixma CLI-571xl kék, Canon Pixma CLI-571xl magenta, Canon Pixma CLI-571xl sárga