Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Miért lassul be a nyomtatóm?!

Biztos hogy már veled is előfordult, hogy sietned kellett, rohantál a reptérre, a koncertre és az utolsó pillanatban vetted észre, hogy nincs kinyomtatva a jegy, de a nyomtatód lassan reagált, lassan nyomtatott. Számos oka lehet, hogy a nyomtató lassan nyomtat.

Mielőtt hívnánk a szervizt, talán segíthetnek a következő pontok:

1.  Régi nyomtató

Sajnos minél öregebb a nyomtatód annál biztosabb, hogy belassul, akadozik. Mint minden eszköz így a nyomtatóba lévő alkatrészek is elfáradnak, elkopnak ezek cseréje akár évente szükséges - görgök, szensorok, üveg, nyomtatófej, lapadagoló egység. Másik dolog pedig számítógépedet folyamatosan frissíted de ezen frissítesek nem biztos hogy ugyanolyan jól együtt tudnak majd működni a nyomtatóddal (saját tapasztalat, hogy a régi bevált szoftvereket meghagyjni).

2.  Wi-fi kapcsolat

Wi-fi-s nyomtatókkal a lehető legegyszerűbb nyomtatni, nem kell hozzá kábel semmi csak egy internet kapcsolat és már tudunk is nyomtatni. A kulcs a Wi-fi-s nyomtatás esetén az internet sebesség, ugyanis a nyomtatás során egy dokumentumot, képet küldünk a nyomtatóra, hogy nyomtassa ki de ennek a dokumentumnak, képnek van egy mérete. Amennyiben a feltöltési sebesség rossz, úgy sokkal hosszabb ideig tart a nyomtatás. Manapság egy jobb mobil telefon akár 8-10mb-os képet is tudnak készíteni.

3. A dokumentum mérete

A fenti ponthoz kapcsolodva, nagy felbontású fényképek kinyomtatáshoz sokkal több időre van szükség mint egy sima dokumentumhoz.  Ezért is fontos már a nyomtató vásárlásánál eldönteni, hogy pontosan mire is fogod használni. Meg lehet találni a tökéletes nyomtatót az igényeknek megfelelően. 

4. Patronos vagy Lézer

Nem mindegy, hogy lézer nyomtatód van vagy tintasugaras, egy jó lézer nyomtató akár 30 lapot is ki tud nyomtatni percenként míg egy tintasugaras ennek töredékét.  Hasonlóan az előző ponthoz, el kell dönteni, hogy mi a cél és annak megfelelő nyomtatót vásárolni.

Legyen szó tintasugaras vagy lézer nyomtatóról mi megfelelő kellékanyagot tudunk biztosítani ami tartósan és tökéletes minőségben fog nyomtatni. Ha pedig nyomtató vásárlás előtt állsz hívj minket, átbeszéljük, hogy mi az igény, mire használnád a nyomtatót és megtaláljuk hozzá a legjobb nyomtató vs. nyomtató kellékanyag kombot. Hosszútávon mindig a kellékanyag a meghatározó.