Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan takarítsunk meg időt és pénzt?

A legtöbb kis vállalkozás 4-5 évente lecseréli a nyomtatóját. A nyomtató egy hosszútávú befektetés ezért fontos, hogy helyesen válasszuk ki a megfelelőt. Korábban már leírtam kinek milyen nyomtató a megfelelő. A nyomtató ára egy egyszeri költség, de nem ez határozza meg hosszútávon, hogy költséghatékony választás volt-e. Ami meghatározza az a kellékanyag, lehet venni eredeti kellékanyagot illetve az általunk is forgalmazott utángyártott tonereket vagy utángyártott tintapatronokat ezekkel jelentős megtakarítás érhető el, de a másik dolog hogy specifikusan megnézzük, hogy egy adott kellékanyag milyen kapacitású pár ezer oldalt tud kinyomtatni vagy több ezer oldal nyomtatására képes. Aki napi pár oldalt szeretne nyomtatni annak például egy HP CF279A utángyártott kellékanyag és hozzátartozó nyomtató lehet a jó megoldás, mert ez 1000 oldalt tud kinyomtatni. A nagyok versenyében amit ajánlok az a HP CF226X utángyártott toner, mely 9000 oldalt tud kinyomtatni vagy a Canon CRG052H utángyártott toner.

Másik megközelítés, hogy készítsünk cégünknél nyomtatási szabályzatot. A nyomtatási szabályzat meghatározhatja, hogy hogyan használjuk a nyomtatót, például csak kétoldalas nyomtatás, vagy egy lapra két oldal (oldaltörés), meg kell tanulni a nyomtató használatát és abból adódó előnyökre tehetünk szert, például fekete-fehér nyomtatás -, kicsinyítés -, nagyítás-, oldaltörés-, oldal beállítása.A kellékanyag beszerzése is egy külön pont lehet, mert nagyon sok cég az utolsó utáni pillanatban vásárolja meg a kellékanyagot, ezzel időt és pénzt veszíthet. Időt, mert amíg nem tudnak nyomtatni addig nem tudnak folyamatosan dolgozni, pénzt mert amikor SOS-be rendel az ember akkor általában az összes extra költséget is elfogadja, mint például extra szállítási díj.

Javaslatom, a cégnél legyen egy ember aki felelős a kellékanyag beszerzéséért és fent kell tartani minimum mennyiségi szintet, hogy soha ne forduljon elő kellékanyag hiány.  

Sajnos, tapasztalataim alapján megállapíthatom, hogy a cégek 80%-ánál nincsennek tudatában, hogy egy nyomtató ténylegesen milyen költséget jelent. Pedig a nyomtató és nyomtató kellékanyag benne van a cég TOP10 működési költsége között. 

Összegzésként mennyibe kerül a nyomtatás = Nyomtató ára + Nyomtatási költség oldalanként (kellékanyag ár/ oldalkapacitással)

Például: CRG052H nettó 9441 forint/9200 oldal = 1,02 forint/oldal.

Ehhez hasonló kellékanyagok:

HP CE505X utángyártott toner

HP Q5949X utángyártott toner

HP 6511X (11X) utángyártott toner

HP CF283X fekete utángyártott toner