Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ha már megvettük a tonert mit hogyan csináljunk!

A toner nem olyan bonyolult dolog, (ez nem igaz egy elég összetett dolog, de mint felhasználónak nem szabad hogy bonyulult legyen), de azért el lehet követni egy két hibát ami nagyban befolyásolja a nyomtatás minőségét.

Azt követően hogy a tonert megkaptuk, várjunk hogy a toner kazetta átvegye a szobahőmérsékletet, mert a hő hatására a tonerpor összeállhat. Kibontjuk a dobozt majd még a tonert zsacskójába rázzuk meg, háromszor - négyszer elég. A toner kazetták minden esetben biztonsági zacskóban vannak, mely megakadályozza hogy szállítás során megsérüljenek.

Bontsuk ki a zacskót és vegyünk le mindent a tonerről, minden színes zárót (narancssárga), húzzuk ki a biztosító szalagot, úgy hogy ne szakítsuk bele, egyenletes erővel a szalag végéig, a zöld hengert ( OPC hengert) védő papírt vegyük le a kazettáról, illetve a műanyag narancssárga védőtokot is vegyük le.

Ezt követően berakhatjuk a nyomtatóba. 

Ha mindent jól csináltunk akkor nem lesz hiba és több ezer oldalon keresztül élvezhetjük a nyomtatást. Ha pedig kiürül a kazetta, nem kell mást tennie nézzen be hozzánk és válogasson utángyártott tonereink közül.

Összegezve az alábbi képen láthatók a lépések.