Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Design nyomtatók és az otthoni munka

A 21. század újabb és újabb kihívások elé állít mindenkit. Átalakul a fogyasztás, mások az igények, minden egy kicsit gyorsabb, sokkal nagyobb szerephez jut az otthoni munka vagy Home office. 

Míg 20 évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt nap mint nap otthonról dolgozni. Sokan azt gondolták, hogy aki otthonról dolgozik annak könnyebb, mert napközben azt csinál amit akar, bármikor elmehet a boltba, a postára vagy gyerekekért és nem csinál semmit. 20 évvel ezelőtt nem voltak ennyire kiépítve az otthoni munka lehetőségei, mint példuál hordozható eszközök, számítógép, tablet, mobiltelefon stb. Mára ez átalakult

A home officenak vannak előnyei és hátrányai mint mindennek, saját tapasztalatból mondom, csak olyan személyeknek éri meg otthonról dolgozni akik kitartóak, céltudatosak, teljesítményorientaltak, felelőségteljesek. Akiknek a munka az nem 8 óra időeltöltés hanem a hobbijuk, amit imádnak, szeretnek csinálni. A home office persze ad lehetőséget arra, hogy munkaidőben befizessük a számláinkat vagy akár egy kis sport is belefér, DE simán az is előfordulhat, hogy a munka elhúzódik sőt a hétvégi munka sem kizárt. 

Előnyei tehát, a rugalmas munkaidő, de emellett egy fontos előnynek tartom, hogy otthon a saját környezetünkben dolgozhatunk. Az általunk kialakított kis irodánkban, amit feldobhatunk a saját képeinkkel, egy-két lakberendezési tárggyal. Ami végképp nem hiányozhat a home officeból az egy jó nyomtató, nem kell félni, vannak már a piacon nagyon szép kompakt nyomtatók is, ami a lakás dísze lehet. A Wi-fi segítsének köszönhetően az otthonunk bármely pontjáról lehet nyomtatni, egy-egy nyomtatóhoz nagyon jó applikációkat is adnak aminek a segítségével már telefonunkról is tudunk nyomtatni.

Attól függően, hogy mivel foglalkozik az ember, tintasugaras vagy lézer nyomtatót ajánlom. Aki csak heti 1-2 ripotot nyomtat, annak elég egy tintasugaras nyomtató, de ha könyvelő, ügyvéd vagy akkor neked a lézernyomtató a jó megoldás, ezekhez kínálunk utángyártott tintapatronokat és utángyártott tonereket.

Hátrányai a home officenak a csapat -, a pletyka hiánya, a "multikulti", hogy nap mint nap emberekkel találkozhatsz. A közösség építő ereje, az interakciók, mint motivációs tényezők és egy adott időbeosztás. Aki csak le akarja tudni a munkát, nem érezve extra motivációt az biztos, hogy home officeban sem tudja összerakni a napi feladatokat és végül tévézésből, sorozatnézésből, semmittevésből fog állni a napja.